ישיר לגן

משלוחים חינם בקניה מעל 600 ש"ח | משלוחים לכל חלקי הארץ

‘חוג גינון’ הרבה מעבר לחוג…..

קבלו מעט רקע בתחום טיפול בעזרת גינון

ערכת היצירה של “חוג גינון “היא פעילות אינטראקטיבית וחינוכית המסייעת לילדים להתחבר לשורשיהם בטבע.

הצעירים נחשפים לעולם המיוחד של הצמחים והפרחים תוך כדי חווית שתילה מדהימה;

הגינון הטיפולי מאפשר התמקדות ושיפור התנהגות המטופל במגוון תחומים ובהם – 

התחום החברתי – עידוד אינטראקציה חברתית, שיפור מיומנויות תקשורת מילולית ובלתי מילולית, שיפור מיומנויות חברתיות, מתן משוב, קבלת ביקורת, עבודה בצוות.

התחום רגשי – שיפור דימוי עצמי, הגברת ערך עצמי, הפחתת דיכאון והגברת מוטיבציה ועניין ירודים, אימון בדחיית סיפוקים, אפשרות לביטוי אישי, ניתוב האנרגיות לפעילות בונה.

התחום התעסוקתי : שיפור הרגלי עבודה, שיפור יכולת לעמידה בזמנים, מילוי הוראות, השלמת משימה.

תחום הפנאי: הרחבת פעילות הפנאי, פעילות חברתית מספקת, מהנה ומרגיעה.

בתחום המוטורי: שיפור מוטוריקה עדינה וגסה, חיזוק כוח וטווח תנועה, שיפור שיווי משקל בישיבה ובעמידה.

ניתן לחלק את הגינון הטיפולי לשלושה תחומים מרכזיים:

  • הכוונה מקצועית, תוכנית שיקום טיפולית ושיקום חברתי. תחום הכוונה המקצועית מתמקד בניסיון להקנות למטופל כלים אשר יאפשרו לו עיסוק בתחום הגינון והחקלאות.
  • פעילות השיקום הטיפולי מתמקדת בצרכים הרפואיים של המטופל מתוך מטרה לשקמו באמצעות ריפוי הגוף או הנפש.
  • ואילו השיקום החברתי מטרתו להטיב את חיי המטופל על ידי הגברת הנאתו מחייו באמצעות טיפול זה.

בעולם תוכן זה, נפרט מהו הגינון הטיפולי, מהן השיטות הנהוגות, טיפול בקבוצות גיל שונות, צעירים ומבוגרים, אוכלוסיות בעלות צרכים שונים וכדומה.


היתרונות של הגינון הטיפולי

ההשפעה המיטיבה שיש לצמחייה ולשהות באוויר הצח הייתה ידועה משחר ההיסטוריה, וכבר במצרים העתיקה המליצו רופאי הפרעונים לבני המלוכה שסבלו מבעיות נפשיות לטייל בין שבילי הגן. כשיטה טיפולית החל הגינון להתמסד במאות ה-17 וה-18 בקליניקות פסיכיאטריות בארצות הברית ובאירופה, וכיום השיטה מוכרת כטיפול יעיל באוכלוסיות מיוחדות מכל הסוגים.

הגינון הטיפולי מבוסס על הסביבה כאמצעי להתערבות טיפולית. “פרדריק אלמסטד, מתכנן ה’סנטרל פארק’ בניו יורק, כתב שסביבה הכוללת צמחייה וטבע מעסיקה את המוח מבלי לעייף אותו. מאה שנים אחרי אלמסטד החלו להתפתח תיאוריות מודרניות שמסבירות את הטענה שלו.

“תיאוריות של עומס ועוררות טוענות, שסביבה של צמחים היא בעלת מורכבות נמוכה של גירויים, ולכן מכילה מידע שקל יותר לעבד, לעומת סביבה עירונית. כיוון שכך, עבודת הגינון דורשת מאמץ קשב קטן יחסית למשימות אחרות ומהווה פעילות מרגיעה מבחינת מערכת התפיסה.

יש בנו נטייה טבעית להגיב באופן חיובי לתכנים שקשורים בטבע, כמו צמחייה ומים. בנוסף על אלה, צמחים מהווים חלק מההנאה האסתטית שלנו. מחקרים רבים מראים שאנשים מעדיפים סביבת טבע הנשלטת על ידי צמחייה על פני סביבה עירונית נטולת צמחייה, וכן שחוויות מהילדות קשורות לרוב בתיאורי טבע ונוף.

אין ספק שהחוויה החיובית הקשורה בשתילה, בזריעה, בהשקיה, בעידור, בגיזום וכמובן בקצירה ברינה, עשויה להועיל לכולנו בעת התמודדות.

בנוסף על הרגיעה והתחושות החיוביות, הצפייה בתהליכים המתרחשים בטבע יכולה לסייע למטופל לקבל את השינויים במצבו. “כשאדם צופה בתהליכי ההתפתחות והשינויים שחלים בצמחים הוא רוכש הבנה לגבי תהליכים שמתרחשים בחייו. הוא שואב תחושה של יציבות דינמית דרך שינוי. ללא שינוי מתמיד צמחים לא יוכלו לשרוד. הצמח חייב לפרוח בזמן כדי לייצר זרעים או להיכנס לתרדמה כדי לשרוד את החורף. יש מקצב טבעי, זמן ועונה לכל דבר. ההבנה הזאת עוזרת לאנשים להתמודד עם השינויים ועם המשברים שקורים להם עצמם ולקבל אותם כחלק בלתי נפרד ממהלך החיים”.

נהנתם? שתפו אותנו

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מאמרים נוספים בבלוג

error: Content is protected !!
דילוג לתוכן